03.2019 Okt.

Mi az épületbontás menete?

épületbontás Ha azt halljuk: épületbontás, akkor sokaknak a többtonnás acélgolyó jut eszébe, amint nekicsapódik a ház falának, és minden dől is össze. Ennél azonban lényegesen bonyolultabb műveletről, sőt, műveletek soráról van szó. Lássuk részletesen, mi is az épületbontás menete!

Az első lépés a bontási engedély beszerzése, illetve – szükség esetén – a kiviteli terv készítése; fontos tudni, hogy nem minden esetben van rájuk szükség. A szabályozások ugyan folyamatosan változnak, és akár városonként, sőt, kerületenként eltérhetnek, de akadnak kivételek, amikor sem engedélyt, sem kiviteli tervet nem kell beszerezni az épületbontási munkálatok elvégzéséhez.

A második épületbontási lépés a közművek eltávolítása, illetve az ideiglenes mérőórák kihelyezése. Korábban már részleteztük, hogy miért veszélyes ezeket elhanyagolni, de szerencsére ritkán történik meg, hogy valamelyik közmű kikötés nélkül marad, így a balesetek esélye is kisebb. Ezek után jöhet a keményebb, többnyire acél szerkezetek és a tető eltávolítása a komplett gerendázattal együtt, valamint a födémzetet is ekkor bontják el.

Furcsának tűnhet, hogy a nyílászárók eltávolítása csak ezek után következik, és valóban, ez nem mindig a födém eltávolítása után történik meg; sokszor még a tető leszedése előtt elvégzik. Viszont a falak bontása mindig az utolsó előtti lépés, az utolsó pedig az alapzat eltávolítása, illetve a sávalap kiforgatása. Ezek után már csak a tereprendezés van hátra, ami előkészíti az új épület felépítését gépi földmunka segítségével.

Ha már felhoztuk a cikk elején a rombológolyót, akkor érdekességképpen megemlítenénk, hogy Magyarországon ez a módszer nem terjedt el, inkább a lassabb, ám biztonságosabb épületbontási módszereket alkalmazzuk. Ugyanígy a robbantás sem tartozik a hazánkban népszerű módszerek közé, bár találni példákat, illetve erre szakosodott vállalkozásokat.

Amennyiben épületbontásra lenne szüksége, mindenképpen bízza a műveletet szakértőkre, hogy elkerülhesse a baleseteket és az egyéb problémákat! Ha kérdése lenne, vagy szeretne árajánlatot kérni, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

 

Geppartner - 2019-10-03 13:20:47
05.2019 Szept.

Építkezik, de előtte épületbontásra is szükség lesz? Bízza ránk!

épületbontásEgy építkezés csak „tiszta lappal” indulhat, ám a megvásárolható üres telkek száma erősen csökken, tehát a legtöbb esetben szükség van épületbontásra, mielőtt elkezdődhetne a munka. A régi házat ugyanis csak kevesen tartják meg, mivel a bővítés és a korszerűsítés egyben gyakran többe kerül, mint a régi épület lebontása és az új felépítése összesen.

Az épületbontást többféleképpen lehet végrehajtani, és mindegyik ugyanolyan hatásos, így csak a megrendelő igényein múlik, hogy melyiket választja. Természetesen lehet rosszul és jól végezni, az előbbivel viszont a komoly baleseteket is kockáztathatjuk, és ezt jobb elkerülni. A bontás előtt mindenképpen szükség van arra, hogy az épületet lekössük a közművekről, vagyis a vízről, áramról és gázról, hiszen, ha enélkül kezdjük meg a műveletet, abból komoly bajok származhatnak. Gondoljunk csak bele, mi történik akkor, ha megreped egy gázcső, és elkezd szivárogni a gáz, majd az elektromos rendszer elkezd szikrákat vetni. Még belegondolni is rettenetes.

Épp ezért az épületbontást minden esetben érdemes szakemberekre bízni, hiszen egyrészt tudják, hogyan lehet a legbiztonságosabb módon elbontani az egész épületet, és előkészíteni a területet az új ház számára, másrészt megvan a tudásuk, a tapasztalatuk és – nem utolsó sorban – a gépparkjuk ahhoz, hogy az épületbontást a lehető leggyorsabban, és ami még fontosabb, a legbiztonságosabb körülmények között végezzék el.

Ön is építkezne, de ebben akadályozza egy régi, rozzant ház? Bízza ránk az épületbontást! Cégünk munkatársai szakszerűen, a szabályok betartása mellett, kézzel, géppel, vagy – ha szükséges – akár robbantással végzik el az épületbontás összes műveletét, mi több, az engedélyek beszerzését is megoldjuk, a hulladékot pedig szelektíven gyűjtjük és szállítjuk el, így a környezet védelmére is ügyelünk.

Amennyiben kérdése lenne, vagy szeretné megrendelni szolgáltatásunkat, kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Geppartner - 2019-09-05 14:12:39
16.2019 Aug.

A szelektív épületbontás jelentőségéről bővebben

Az újrahasznosítás aktuális téma, amit az épületbontás területén is van már lehetőség aktívan gyakorolni. Ami nekünk már nincs hasznunkra, azt más még sikeresen fel tudja használni. Ez az építőanyagokra is igaz. Számos olyan anyag van egy épületben is, amit az épület lebontása után újra lehet hasznosítani, ami egy másik épülethez még hozzá tud adni. Ennek a szemléletnek megvan az az előnye, hogy jóval kevesebb szemét keletkezik, és a természet is lényegesen kisebb terhelésnek van kitéve. A szelektív épületbontás is ehhez a nézőponthoz kapcsolódik. Tehát ahelyett, hogy a bontással foglalkozó szakemberek minden törmeléket egy konténerbe halmoznának és elszállíttatnának a szeméttelepre, inkább szelektíven szétválogatják. Természetesen vannak olyan elemek, amik már valóban csak szemétre valók, de olyanok is akadnak, amiket még fel lehet használni egy közelgő építkezés alkalmával. A szelektív épületbontásban a mi cégünk is nagy tapasztalatra tett szert, és ezt a szolgáltatásunkat minden ügyfelünk figyelmébe ajánljuk. Más külföldi országokban már régóta bevett szokás a szelektív épületbontás, hiszen egyértelmű előnyei vannak. A szelektív épületbontásnak nem az az egyetlen célja, hogy a használhatatlant megkülönböztesse a használhatótól, hanem az is, hogy külön válassza a környezetre káros anyagokat azoktól, amik nem jelentenek terhelést a természetre. Egy-egy épület tartalmazhat olyan építőanyagokat, amik mérgező anyagokat tartalmaznak, a környezetbe kerülve pedig maradandó károkat okoznak. Mindenképpen szakemberre és megfelelő technológiára van szükség ahhoz, hogy a hulladékot szelektálják, összegyűjtsék, szállítsák és kezeljék. Mi minderről gondoskodunk, jól felszerelt gépparkkal környezettudatos épületbontással. Amennyiben profi csapatot szeretne megbízni a szelektív épületbontással, keressen fel minket bizalommal! A honlapunkon megtalálható elérhetőségeink egyikén szívesen vesszük megkeresését, és adunk árajánlatot a kiválasztott szolgáltatásainkkal kapcsolatban!

Geppartner - 2019-08-16 11:37:47
16.2019 Júl.

Amit az épületbontás menetéről tudni érdemes

épületbontás Minden területen szükség lehet épületbontásra, a legkülönbözőbb okokból. Az egyik legjellemzőbb, ha valaki az újonnan vásárolt telkén lévő régi házat vagy gazdasági épületet szeretné elbontatni, hogy egy új otthont építhessen a helyére. Egy régi gyári csarnokról is lehet szó, ami helyére nagyobb kerül, de az is elképzelhető, hogy egy régóta kihasználatlanul álló épület válik életveszélyessé, és elkerülhetetlen lesz az épületbontás. Manapság rengeteg módszer áll rendelkezésre a hagyományos gépi és kézi bontáson kívül, ha az engedély ezt lehetővé teszi. A nagyobb, magasabb géppel nehezen bontható épületeket vagy műemlékeket robbantással is le lehet rombolni.

 

 

Épületbontás előtt természetesen minden szükséges engedélyt be kell szerezni, és csak ezután következhet a szakértői csapat szemléje, akik a lehetőségekhez mérten a legjobb megoldást tudják biztosítani. Átvizsgálják az épületet, pontos feljegyzést készítenek az esetleges veszélyes anyagokról, a szükséges szállítási eszközök mennyiségéről. Nem szabad megfeledkezni róla, hogy abban az esetben is, ha nem volt bontási engedélyköteles a feladat, kérni kell egy hatósági bizonyítványt 30 napon belül! Az épületbontás megkezdésekor az első lépés mindig a közművek kikötése, ha szükséges, akkor ideiglenes mérőórák felállítása, ami nagy segítséget fog nyújtani a későbbi építkezéshez, és csak ezután veheti kezdetét a folyamat. A tetőszerkezet és a keményebb szerkezetek kerülnek először sorra, majd utána a födémek, gerendák és béléstestek, az épület falazatának bontására csak a nyílászárók eltávolítása után kerülhet sor. Az alapzat eltávolítása és a sávalap kiforgatásával zárul az épületbontás első szakasza. Természetesen itt még nem ért véget a dolog, hiszen hátra van a hulladék- és sittszállítás, a tereprendezés és a gépi földmunka.

 

Ha Ön is rutinos szakemberekre bízná az épületbontást, akik közel egy évtizedes tapasztalattal végzik azt, akár kézi és gépi, vagy robbantásos módszerrel, a legnagyobb biztonsággal, akkor cégünk szolgáltatásaiban nem fog csalódni! Keressen minket bizalommal elérhetőségeink egyikén!

 

Geppartner - 2019-07-16 10:49:40
07.2019 Jún.

Szakszerű, ipari, szelektív, nagy tömegű épületbontásokat vállalunk!

Épületbontásra viszonylag gyakran szükség van. Akár egy nem használt ingatlan is kerülhet lebontásra, akár egy olyan raktárépület, amire már nincs szükség, de sokszor előfordul olyan is, hogy a megvásárolt telekre egy teljesen új épületet tervez valaki a régi helyére. Ilyenkor azonban nem mindegy, hogy kire bízzuk az épületbontást. Fontos, hogy ez a művelet szakszerűen történjen, ezért olyan céget érdemes keresni, aminek ez a szakterülete.

 

Az épületbontás során egyrészt rengeteg olyan anyag keletkezik, ami újrahasznosítható, másrészt pedig olyanok is, amelyek veszélyesnek számítanak, ezért különleges kezelést igényelnek. Napjainkban fontos kérdés a környezetvédelem, ezért az épületbontások során kiemelt figyelmet kell fordítani a keletkező törmelékkel kapcsolatos intézkedésekre.

 

Cégünk vállalja nem csak kisebb ingatlanok bontását, hanem az ipari, nagy tömegű épületbontás terén is számíthatnak ránk az ügyfelek. Számunkra a szakszerűség az elsődleges, ezért csak szakképzett, tapasztalt munkatársakkal, korszerű, karbantartott eszközparkkal dolgozunk, és odafigyelünk a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos szabályozás betartására is. Az általunk végzett épületbontás ennek ellenére gyors, áraink kedvezőek, mindenki számára megfizethetőek, hiszen célunk, hogy minden ügyfelünk elégedett legyen a munkánkkal. Sok cég vállal épületbontást, azonban sajnos kevesen végzik mindezt szakszerűen, a szabályokat betartva. Ha Ön olyan vállalkozást keres, amely a környezetvédelmi szempontokat is fontosnak tartja, akkor forduljon hozzánk, mi szívesen állunk rendelkezésére!

 

Épületbontásra lenne szüksége? Nálunk a legjobb helyen jár! Bízza szakértő, tapasztalt csapatunkra a feladatot, bízza ránk magát! Bővebb információt szeretne kérni a szakszerű, ipari, szelektív, nagy tömegű épületbontásról? Keressen fel minket megadott elérhetőségeinken, kollégáink szívesen tájékoztatják a részletekről, és válaszolnak minden kérdésére!

 

Geppartner - 2019-06-07 13:05:12
12.2019 Feb.

Új lakóparkok, gyárak, telephelyek kivitelezése Pest megyében? Bízza ránk az épületbontást!

A fővárosban igazi körforgás figyelhető meg az épületekkel kapcsolatban. Sorra tűnnek el a régi irodaházak, gyárépületek, és helyükre új, modern, fenntarthatóbb lakóházak, többszintes irodai létesítmények kerülnek. Ez mostanság nemcsak Budapestre jellemző, hanem egész Pest megyére is. Az agglomeráció rendkívül vonzó a nagyobb vállalatok számára és azoknak, akik csendes, nyugodt környezetben szeretnének élni, így az épületbontások és építkezések a Pest megyei településeken is megfigyelhetőek. Ha Ön olyan területet szemelt ki az agglomerációban, ahol romos, elhagyatott ingatlan található és olyan vállalkozást keres, ami vállal Pest megyében is épületbontást, ne kutasson tovább, ugyanis jó helyen jár!

 

Mivel tisztában vagyunk az agglomeráció népszerűségével, igyekszünk ehhez alkalmazkodni, ezért az épületbontást Pest megyében is vállaljuk. A munkálatokat korszerű eszközökkel, berendezésekkel végezzük, amit olyan munkatársak kezelnek, akik több éves tapasztalattal rendelkeznek az épületbontások terén. Mindezen tényezők lehetővé teszik, hogy alkalmazkodjunk a szoros határidőkhöz, amik mostanában jellemzőek ezekre a projektekre.

Ahhoz, hogy időben elkezdhessük és be is fejezhessük az épületbontást Pest megyében, Önre is szükség lesz! Ez azt jelenti, hogyha az adott ingatlan engedélyköteles a bontást illetően, a szükséges papírok kerüljenek beszerzésre, ugyanis ezen dokumentumok nélkül rengeteg kellemetlen szituáció kialakulhat. Az agglomerációban is számos műemléki épület található. Ha ilyet szeretne lebontatni, mihamarabb forduljon Építési Hatósághoz és kérjen tőlük engedélyt a munkálatok megkezdéséhez!

 

Ha ezzel megvan, nincs más hátra, mint felkeresnie bennünket a Pest megyei épületbontáshoz! Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken és kérje közreműködésünket a munkálatokhoz! Ha előzetesen kérdései lennének az épületbontás kivitelezésével, kollégáinktól mindenre választ kaphat megadott elérhetőségeinken.

 

Geppartner - 2019-02-12 09:27:20
22.2018 Nov.

Városfejlesztés? Földmunka- és rakodógépekre is szükség lesz!

Magyarországon mostanság egyre több városfejlesztési projekttel lehet találkozni, nem véletlenül, ugyanis a városokat az élhetőségük érdekében korszerűvé kell tenni. A városfejlesztés mindig egy adott településrész kialakítására, fejlesztésére, vagy rehabilitációjára irányul, ami lehet például településközpont fejlesztése, különböző kategóriájú lakóterületek korszerűsítése, illetve idegenforgalmi, vagy rekreációs célú települési területek fejlesztése. Amikor a tervezési fázis már megvalósult, és elkezdődnek a konkrét munkálatok, az előkészítési fázisokban biztosan szükség lesz földmunka- és rakodógépekre. Mivel a városfejlesztéshez szorosan kapcsolódik a közlekedési infrastruktúra fejlesztése, úgy, mint a vasútvonal korszerűsítése, vagy új utak megépítése, elengedhetetlenek a földmunka- és rakodógépek, amelyekkel könnyedén meg lehet valósítani a fejlesztéshez szükséges munkálatokat. A városfejlesztés során előforduló földmunkálatok kapcsán, úgy, mint, az alapozás, az út-, a vasút- és alagútépítés, valamint a közműépítést illetően kiváló munkaeszközöknek bizonyulnak a földmunka- és rakodógépek egyaránt. A földmunkagépek értelemszerűen a talaj mozgatásában segédkeznek, vagy pedig az útpályák elkészítése során a burkolati anyagok lazítását, kotrását is végezhetik. A rakodógépek az ily módon keletkezett, felesleges talajmennyiség és egyéb hulladék szállítójárművekre rakodásáról gondoskodnak, továbbá az új építőanyagok lerakodásában is segédkeznek az adott munkaterületen. A földmunka- és rakodógépekkel felgyorsíthatóvá válik a munkavégzés folyamata, így időben elkészülhet az adott terület fejlesztése, amit pedig a környéken lakók zavartalanul élvezhetnek. Ha a jövőben az Ön települését is érinti a városfejlesztés, vagy már a tervezési fázisba kerültek a munkálatok, ne feledkezzen meg a földmunka- és rakodógépek alkalmazásáról! Ha szeretné, hogy a berendezések segítsék a szakemberek munkáját, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén! Berendezéseink korszerűek és megbízhatóak, így garantáltan minőségi munkát végeznek a fejlesztés során.

Geppartner - 2018-11-22 09:50:58
14.2015 Júl.

Törési munkák

Alig került le a trélerről az újonnan beszerzett SANDVIK QJ241 mobil pofás törőgép, máris munkára fogtuk márciusban Nagykanizsán és Zalakaroson. Többféle anyagösszetételű depóniák feldolgozása volt a feladat melyet a törőgép könnyedén és gyorsan megoldott.

Geppartner - 2015-07-14 15:15:32
29.2015 Máj.

Bányamunka

Ahogyan több alaklommal említettük már Blogunkban a BÁNYAMUNKÁT kimondottan kedveljük, mert amilyen nehéz az előkészület és a pontos specifikálás, bizony a BÁNYÁKBAN annál jobban kalkulálható a KŐTÖRÉS vagy akár az OSZTÁLYOZÁS. Jelenleg nagyon fontos partnerünknél folyik az ANDEZIT DARÁLÁSA, reméljük, hogy elégedettek leszek az idén beüzemelt SANDVIK QJ 241 típusú POFÁSTÖRŐNKKEL. Elődjét, a jól bevált, sokszor bizonyított gépet nagyon jól ismerjük az EXTEC C 10-es TÖRŐGÉP 2002 óta réme a BETONDARÁLÉKNAK, BÁNYAKÖVEKNEK és minden egyéb kemény, tőrésre váró NYERSANYAGNAK vagy MÁSODNYERSANYAGNAK.

Geppartner - 2015-05-29 12:33:45
26.2015 Máj.

VASÚTIKŐ OSZTÁLYOZÁS

Sokszor találkoztunk már a „jó pap holtig tanul” gondolattal. Bizony ez ránk is igaz. Egy új partnerünk felkért minket Piliscséven VASÚTIKŐ OSZTÁLYOZÁSÁRA. Örömmel álltunk rendelkezésére, hiszen a fenti anyagból párszázezer M3 magunk mögött tudhatunk. Sajnos a Megrendelővel nem sikerült dűlőre jutni így még a munkakezdés napján össze is csomagoltunk és futottunk ki merre lát. Sajnos mi sem tudjuk mindig eldönteni kinek érdemes és kinek nem dolgozni. L

Geppartner - 2015-05-26 10:32:28
10.2013 Nov.

Budapest - osztályozás

Végre Budapesten dolgozunk. Ha jól emlékszem, nem volt erre példa idén. Nagy öröm és könnyedség kollégáinknak és nekem is, hogy itthon vagyunk. Jelen esetben csak rövid ideig vagyunk a X. kerületi Éles saroknál, hiszen a jövő évi előkészítő - vagy mondjuk úgy bemutatkozó - munkánkat csináljuk. A bemutatkozó jelen esetben nem túl jó szó, hiszen jelenlegi megrendelőnknek immár 100.000 tonna felett osztályoztunk, de a villamos ágyazattal még nem volt dolgunk. Egy kis érdekesség: a jelenlegi szelvényszámon 1962-64-ben épült villamos pálya felújításában veszünk részt. A kő nem sokban különbözik a vasútétól, csak 1-2 cm-rel kisebb, és bizony vizes állapotban is sokkal jobban osztályozható, mint hasonló nedvességtartalmú a vasútkő, még úgy is, hogy itt egy 21 tonnás kicsi TEREX 663-as névre keresztelt finomrostával dolgozunk Míg a 2013-as évben minden hasonló munkán a 34 tonnás TEREX 883-as nehézrostával dolgoztunk, amelynek jelentősen erőteljesebben és nagyobb pályán mozog a rostaszekrénye. Tehát beköszöntünk a villamos világába is. Reméljük, hogy jövőre a várakozásoknak megfelelően itt is kapunk szerepet, nem csak a vasúti munkákon.

Geppartner - 2013-11-10 15:49:31
21.2013 Okt.

Gép-Partner Kft. - bejegyzés

Az idei év is eddig úgy látszik, hogy az inert hulladék darálásáról és a vasútikő osztályozásáról szól. Kivétel néhány inert osztályozás és a dorogi bányamunka. Régebben, amikor még sok-sok munkagépet adtunk el, nagy és igen figyelemre méltó bányamunkák voltak itthon és Romániában, Szlovákiában. Remélem visszatér a bányák időszaka, hiszen az igazi kihívást mindig a bányák jelentették. Ha már kívánságok ideje van, végre a szakértelem is kaphatna egy kicsivel több teret, hiszen név és munka nélkül leírnám, hogy gépbérletre idén több elképesztően blőd és eleve bukásra ítélt projektre adtam, vagy inkább kértek tőlünk ajánlatot. Gondoljunk el egy ezer meg egy éves meddőhányót és benne sok tízezer m3 anyagot szeretnék hasznosítani, de mint oly sokszor, nincs a kedves bonyolító cégnek eszköze. Itt lépünk be a képbe mi. Nekünk van és adunk is, ha látjuk a finanszírozás módját, és azt, hogy az kifizetődhet a kedves ügyfélnek. No ezt nem azért mert mi vagyunk Páduai Szent Antal, hanem ha a kedves ügyfél ráfizet, sajnos valószínű, hogy a gépszállító - hívjuk alvállalkozónak -, vagy kivitelező is ráfázik. Kanyarodjunk vissza szakértelemmel kapcsolatos eszmefuttatásra. Tehát kértek a Gép-Partner Kft.-től 3 db. 4,5-5 m3-es homlokrakodót és egy dózert a munka elvégzésére úgy, hogy szállítás, osztályozás, darálás a terv. Aki egy kicsit is ért a dologhoz, tudja, hogy az eszközök nem teljesen tökéletesen lettek kiválasztva. A bejárás alkalmával több alkalommal hangot adtam a gépsor nem kimondottan helyes összeállítására, de kötötték az ebet a karóhoz. Így mi kiszálltunk a buliból, de ha valaki ilyen munkát nyer, nem kellene, hogy egy ici-picit értsen is a hozzá?

Geppartner - 2013-10-21 09:04:33
14.2013 Okt.

Zagyvarékas - darálás

Ha már a környéken voltunk, essünk hát neki felfedezni a környéket a környéket. Egyre több megrendelést kapunk úgy, hogy az egyik munka közben keresnek meg minket egy másik munka lehetőségével. Zagyvarékason is betont daráltunk.

Geppartner - 2013-10-14 08:01:12
12.2013 Okt.

Szolnok - betondarálás

Egy kis segítség régi jó partnerünknek, körülbelül. 1500 m3 beton darálása. Itt már a technika kicsit megtréfált minket, de nem a gépeink, hanem a szállítóeszköz rakoncátlankodott. Az anyag ömlött a darálóból, köszönhetően a kifogástalan előkészítésnek.

Geppartner - 2013-10-12 07:57:28
07.2013 Okt.

Tóalmás - darálás

Némi aszfaltot tettünk ismét hasznossá. A „nagytestvérek” közül most a Colas Alterra volt a megrendelőnk és mondhatom, hogy ügyesen, a megbeszéltek szerint zajlottak az események. Mivel ez egy blog, és itt az emberek mindent leírhatnak. A nagyok nehézségeivel a kicsik bizony nem küzdenek. Itt az emberek kezéből 16 óra körül kiesik a kulcs. Nincs tovább, kész, hazamentünk címszóval. És ha ez nem lenne elég, fura, hogy 2 de inkább 3 nappal előre engedélyt kell kérni a központból, hogy mondjuk 18 óráig dolgozzanak. Még abban az esetben is, ha még 1-2 óra darálás lenne hátra és ha történetesen péntek van. Szombaton dolgozni? Heller Krisztián kollégám szerint, pedig elhihetik sokat látott, amikor felvetette a szombati munka lehetőségét, kicsit úgy érezte, hogy a lehetőség gondolata is szellemi és fizikai fájdalmat gerjesztett mind a gépkezelőkben, mind pedig a vezetőség tagjaiban. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy mint kiderült nem csak én olvasom a blogot, kiigazítást tennék, miszerint nem a fent említett nagy cégek alkalmazottai és gépei rakodták a törőgépet, hanem az alvállalkozók.

Geppartner - 2013-10-07 07:48:44
11.2013 Szept.

Tököl - darálás

Megtetszettünk a tökölieknek, ha szabad ilyen egyszerűen fogalmazni. Néhány ezer m3 erejéig visszahívtak minket, de immár a HARTL 1055 daráló volt a favorit. Nem akarom elszólni - de talán szeptember közepén már szabad ilyet mondani -, de idén a technika velünk van. Komolyabb probléma nélkül bontottunk, osztályoztunk, törtünk, szállítottunk és egyáltalán dolgoztunk az idén. Nagyon jó dolog a profi és ugrásra kész szervizcsapat, de még jobb ha nincs dolguk.

Geppartner - 2013-9-11 11:24:46
23.2013 Aug.

Selyp - bontás

Selyp, vagy ahogy a bontási engedély mondja Lőrinci, Zagyvaszántó. Ismét bontunk, és most nem sok kicsi épületet, műtárgyat, hanem néhány magasat, nagyot, speciális eszközökkel. A legmagasabb épületünk 33,5 méter volt, de Heller Krisztián kollégánk nagy segítségével és a gépkezelők profizmusával, ismét nyert a technika. De ne kiabáljuk el, még némi szerkezet hátra van, a vastalanítás, amely egyre nagyobb szerepet kap munkáinkban és a darálás sem lesz egyszerű feladat.

Geppartner - 2013-08-23 14:31:25
15.2013 Aug.

Püspökladány - osztályozás

Folyik az osztályozás gőzerővel. Mivel idén üzemóra alapú elszámolást kért a vasút, így tippelni sem tudom mekkora mennyiséget osztályoztunk, de megrendítő számot kapnánk, annak ellenére, hogy sajnos nem folyamatos az anyagellátás. Reméljük 2012 és az idén nyújtott teljesítményünk alapján 2014-ben is dolgozhatunk a tovább ezzel a csapattal.

Geppartner - 2013-08-15 07:58:19
14.2013 Aug.

Tököl - osztályozás

Az idén oly népszerű Terex863-as osztályozógép és Komatsu WA 320 és volt segítségünkre. Régóta állítom és ezt a véleményemet most is tartom, hogy az osztályozás, törés egy 3 gépes műfaj. Ha szeretnénk két géppel megoldani, akkor szinte biztosan többe fogy kerülni a leves mint a hús. De ez a mi tapasztalatunk, nem feltétlen van mindenki ezen az állásponton. Szintén technikai gond nélkül tudtunk végezni.

Geppartner - 2013-08-14 15:40:11
07.2013 Aug.

Orosházi szennyvíztelep betondarálása

Szintén fontos megrendelőnk és a déli országrész igen meghatározó cégének most mi tudtunk segíteni. Néhány ezer köbméter várta, hogy segítségünkkel hasznossá legyen az építőipar őrült forgatagában. A darálógép egy hangulattal többet utazott mint kellett volna, de végeredményben ismét sikeresnek mondható munkát tudhatunk magunk mögött!

Geppartner - 2013-08-07 07:35:21
01.2013 Aug.

Dorog - bányamunka folyamatban

Kisebb nagyobb technikai problémákkal, még mindig dolgozunk a mészkőbányában. Stabil 48-50 fok a bányakatlanban, ami megméri a gépkezelőket és az eszközöket egyaránt.

Geppartner - 2013-08-01 12:05:01
23.2013 Júl.

Kecskemét - osztályozás

2 munkaterületen is ismét a TEREX kisebbik osztályozó típusával 0-30, 30-100 és 100+ -ra osztályoztunk, villámgyorsan végeztünk. A Megrendelő óramű pontossággal fizetett és nagyon komoly gépparkkal segített a "hercegkisasszonynak". Reméljük visszahívnak minket dolgozni.

Geppartner - 2013-07-23 15:22:33
20.2013 Júl.

Monor - gépbérlet

Monori gépbérlet. Itt nagyon nehéz dolgunk volt. Körülbelül 2000 m3 inert hulladék, ami sajnos nagyon rosszul volt előkészítve. Talán ilyen lassan még soha nem haladtunk. Az egykori épület, mely egy békebeli darab lehetett, olyan mennyiségű vasanyagot tartalmazott, hogy a gépkezelőnk - nevezzük nevén - Imre, talán a saját felmenőit is a szájára vette. Ebben a munkában a Hartl 1055-ös pofás törő és a mindig munkára kész Caterpillar 320 D segített. Halkan jegyezném meg, hogy ne csak dicsekedjünk, 60 óránál is több időt töltöttünk a már említett mennyiség darálásával.

Geppartner - 2013-07-20 11:49:41
15.2013 Jún.

Százhalombatta -darálás

Ismét Százhalombatta! Nagyon megbízható, és régóta ismert partnerünk ismét igénybe vette a Hart'l 1055 PC darálógépet. Roland úrnak, mert így hívják a Megrendelőt, nagyon szívesen darálunk és egyáltalán dolgozunk. A szokásos néhány ezer köbmétert ledaráltuk, bár jelentősen több volt a vas a hulladékban. Reméljük hamarosan ismét dolgozhatunk ennek a nagyon megbízható és talpra esett cégnek, Cégvezetőnek.

Geppartner - 2013-06-15 09:14:09
09.2013 Jún.

Padar - rekultiváció

A csöngei munka folytatása, bár a Megrendelő más, a vezérkar ugyanaz. Ide a Terex kisebbik gépével, az idén favoritnak mondható, igen könnyen szállítható 863-as „hercegkisasszonnyal” vonultunk fel. Be kell látnunk, hogy ennyi osztályozott óra után is tévedhetünk, ismét alulbecsültük ezt a kiválóan méretezett és meglepően hatékony eszközt. A Megrendelő előzeteses megbeszélést követően egy 16 tonnás gumikerekes kotróval állt az osztályozógép mellé. Sajnos nem túl sok sikerrel. A gép állandóan leürült, és a gumikerekes kotró csak erőlködött. Természetesen a félrevezető tanácsot kompenzáltuk a Tisztelt Megrendelőnek. Végül itt is jól végeztünk és mindenki elégedetten gondol a munkára. Ezúton hívnám fel a figyelmet sokadszor a TEREX 863-as kis 19 tonnás osztályozógépére, amely már idén számos alkalommal letette a voksát.

Geppartner - 2013-06-09 09:46:38
26.2013 Máj.

Dorog - bányamunka

Végre igazi bányamunka! Dorogon hosszas versengés után alul maradtunk a teljes gépsor bérbeadását illetően, mégis kaptunk helyet a munkában. Ebben segítségünkre volt egy nagyon fontos partnerünk a Hunext Kft. Elkezdtük a Dorogi mészkőbánya 300+ -os anyagának 0-50 mm-re darálását. Reményeink szerint igen hosszú munkába kezdtünk, a Megrendelő megbízható és mondhatjuk, hogy a piacon nagyon erős.

Geppartner - 2013-05-26 10:38:52
25.2013 Máj.

Esztergom - osztályozás befejezve

Esztergom befejezve! Egy nagyon szimpatikus és talpraesett vezérkar segítségével, letettünk itt is amit megkövetelt a munka. Kifogástalan időben, szinte technikai hiba nélkül több mint 20.000 tonna anyagot osztályoztunk és deponáltunk. Sok jó ember kis helyen is elfér - tartja a mondás -, de ez nem igaz a jó minőségű osztályozott anyagra. Itt jegyezném meg, hogy kiváló minőségű töltőföld és 30-90-es vegyes Inert keresi leendő gazdáját Esztergom környékén.

Geppartner - 2013-05-25 12:13:05
06.2013 Máj.

Esztergom - inert hulladék osztályozás

Elkezdtük Esztergomban Inert hulladék osztályzását és deponálását felölelő munkálatokat. A mindig bevált TEREX 863-as osztályozógép a szíve a munkának és egy 22 tonnás, már a Szlovákiai vasércosztályozásból szintén jól ismert JCB 210 láncos kotrógép. A további kiszolgálógépeink: Komatsu WA 380, mely meglepően jól kezdett, kiváló fogyasztással (igen finom lábú és kezű kezelővel) és termelékenységgel illetve az elmaradhatatlan Kínai csoda, melyből immár sokat értékesítettünk a Liugong 856.

Geppartner - 2013-05-06 09:15:08
01.2013 Máj.

Csönge - szeméttelep rekultiváció

Ebben a műfajban még van mit tanulnunk. Néhány ezer köbméternyi teljesen vegyes hulladék osztályozására vonultunk fel a „jó öreg” királylánnyal a TEREX 883-as osztályozógéppel. Kisebb technikai problémákat áthidalva ismét kiderült, hogy 34 tonnás osztályozógéphez minimum 22-25 tonnás lánctalpas kotrógép dukál. A munkát befejeztük és ígéretet kaptunk a Megrendelőnktől, hogy néhány hét múlva folytathatjuk. Megint tanultunk valamit a szakmáról.

Geppartner - 2013-05-01 07:30:46
25.2013 Már.

Eger - befejeztük

Végre. Befejeztük Egri munka viszontagságos darálását. És mivel M3 díjban voltunk megállapodva, a Partnerünk is visszavár minket. A HARTL 1055 PC pofástörőgép, melyből 5 DB. áll ügyfeleink rendelkezésére, ismét bizonyított, hogy az egyszerű, úgy tűnik, hogy nagyszerű.

Geppartner - 2013-03-25 16:31:50
20.2013 Már.

Eger - nehéz darálás

Egy gyors kis darálás Egerben az Esztergomi munka előtt. Sárban, dagonyában elkezdtük a megközelítőleg 1300 m3-es darálást. Mi is tévedhetünk még ennyi darálás után is. Borzasztó körülmények és nagyon nehezen fogyó anyag kíséretében, minden technika elromlott, ami elromolhatott. De gyors és tettre kész szerelőink néhány óra leforgása alatt megjavították az elromlott berendezéseket, és haladtunk tovább a saras-vizes anyagban csiga lassúsággal.

Geppartner - 2013-03-20 10:30:52
18.2013 Már.

Püspökladány - vasút osztályozás

És ismét vasút! Elkezdtük a Püspökladányi vasút vonal osztályozását. Immár 2. (Szajol-Kisújszállás) éve töretlenül. A jó öreg TEREX 883-as "Királylány" ment munkába a az akár 150 tonna/órás kapacitásával. Reméljük ismét jól szerepel  az ország egyik legnagyobb mobil nehézrostája. A berendezés 34 tonnájával és öregbíti hírnevünket a kiváló és további sok-sok évet szolgáló, osztályozott VASÚTI KŐ előállításával.

Geppartner - 2013-03-18 09:50:40
01.2013 Már.

Szlovákia - vasérc osztályozás

Szlovákia Vasérc. Harmadik nekifutás, hátha az idő kedvezőbb lesz. 150 000 tonna vasérc osztályozása a feladat a szlovákiai Nagykaposon. Mindössze némi hó és fagy állja az utunkat. De mi töretlenül és a gépkezelőink hideget nem ismerve látnak neki ismét a heti 7 nap és 24 órás munkanapok "örömének". Drukkoljunk a jó időért!

Geppartner - 2013-03-01 15:04:16
10.2013 Feb.

Százhalombatta - osztályozás M3

Irány Százhalombatta és egy nagyon kedves és ügyes Battai partnerünk. Itt néhány ezer M3 várta, hogy újra hasznossá legyen az építőipar fergetegében. Szokás szerint simán és a várakozásokat hozva végeztünk is 2 hét alatt.

Geppartner - 2013-02-10 12:33:53
09.2013 Feb.

Érd - szennyvíztelepi bontás

Elkezdtük a 2013-as évet egy kilenc épületből és műtárgyból álló szennyvíztelep bontásával. A idő nem mondhatnám, hogy kegyes volt, de ismét 9 nappal a megadott határidő előtt végeztünk. Talán nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy a néhány igazi „nagytestvér” megrendelő közül is kikaptuk a legnagyobbakat, a Közgép és az Euroaszfalt duóját. Bár jobban kedveljük a kis, számunkra áttekinthetőbb megrendelői köröket, mégis örültünk a megkeresésnek. A munka alatt be kellett mindent vetnünk, hiszen katasztrofális idő volt, de igen fontos és megbízható Partnerünk a Virabel Kft. ismét kitett magáért és elhozta sárközi lapjait, ami segítségünkre volt a 40-50 cm-es sárban, hóban, jégben való munkavégzésben.

Geppartner - 2013-02-09 10:13:23

Azonnali elérhetőség
Email:
info@geppartner.hu