Az épületbontás robbantásos formájáról röviden

épületbontás Az épületbontás egyik ma is használatban lévő módszere a robbantás. Ez elsőre veszélyesnek hangzik, de megfelelően szabályozott keretek között sok előnyt foglal magában. Nem véletlenül terjedt el olyan széles körben a II. világháborút követően. Robbantással épületet bontani ugyanis jóval gyorsabb és olcsóbb, mint kézzel vagy géppel véghezvinni ugyanezt, arról nem is beszélve, hogy az épületbontásnak ez a módszere lehetővé teszi, hogy az építőanyagból nagyobb mennyiséget újrahasznosítsanak.

 

A robbantásos épületbontásnak természetesen megvannak a maga kockázatai, ilyen a robbantás során fellépő repeszhatás, vagyis a szétrepülő törmelékdarabok, a szeizmikus hatás vagyis a robbanás erejének rezgést keltő hatásai, valamint a léglökések is. Ez veszélyes lehet, különösen akkor, ha olyan területen tervezik a robbantást, ami sűrűn lakott, nagy a forgalom, illetve az épület közvetlen szomszédságában több, másik épület is van. A robbantásos épületbontást mégsem kell kizárni ilyen jellemzők mellett sem a tervből, mert a mai, korszerű eszközök, az időzítés és a szakértelem együttesen már lehetővé teszik azt, hogy a bontás követhető legyen, a negatív hatásait pedig csökkenteni lehet.

 

A robbantásos épületbontásnak akkor van igazán nagy előnye, ha nagy, magas épületet kell bontani. Szinte pillanatok alatt végbemegy az, ami a gépi, kézi bontással hetekben mérhető. A gyorsaság és gazdaságosság mellett meg kell említeni a robbantásos épületbontás egy másik, szintén nem elhanyagolható előnyét, a minimális környezeti terhelést. Az épületbontásnak ez a módja kevesebb időt vesz igénybe, kíméletesebb a közvetlen környezettel szemben, a keletkező törmelék kisebb területen foglal helyet, csak ott, ahol az épület összeomlott.

 

Az épületbontásnak különböző módszereit vagyunk képesek kivitelezni, köztük a robbantásos változatot is. Kérje ki szakmai tanácsunkat, és vegye igénybe szolgáltatásainkat színvonalas épületbontással kapcsolatban a megadott elérhetőségeink egyikén!

 

Geppartner - 2020-01-15 13:27:09