Ipari épületbontás, de milyen áron?

ipari épületbontásipari épületbontás nemcsak családi házakra és melléképületekre rendelhető, irodaházak, gyárak, csarnokok is lebonthatóak. A bontásnak nem véletlenül van egy kifejezetten ipari vonatkozású területe is. Az épületbontásra két dolog jellemző, hogy veszélyes művelet és az ára változó.

Az ipari épületbontásra különösen igaz az, hogy kockázatos vállalkozás, de a megfelelő felkészültséggel, körültekintéssel és gépparkkal felszerelkezett csapatnak nem okoz problémát a kivitelezése. A megrendelő számára a szakértelem mellett az árak is ugyanolyan jelentőséggel bírnak. A bontás azonban olyan műfaj, hogy nem lehet fix árakkal kalkulálni, mert annyira meghatározó az árak szempontjából az adott projekt. Minden esetben a helyszín és az épület, valamint az igények felmérése dönti el, hogy az egyedi árajánlatban milyen tételek és mekkora végösszeg szerepel.

Az ipari épületbontás esetében tehát szintén azzal kell megkezdeni egy árajánlat összeállítását és a projektet, hogy a szükséges engedélyek megszerzését követően a csapat kiszáll a helyszínre és alaposan felméri a lehetőségeket. Az árakra hatással van az ipari épületbontás során lebontandó épület mérete, alapanyaga is. Ha több emeletről van szó, illetve nehezebben bontható, erősebb alapanyagokról, mint amilyen a vasbeton vagy a beton, akkor többe kerülhet az ár. Gyakran előfordul gyárak, üzemel esetén, hogy veszélyes anyagokkal is számolni kell.

Az épületen kívül annak környezet is számít, hiszen a nehezen megközelíthető vagy kockázatos környezetben óvatosabbnak kell lenni, szükség lehet speciális eszközökre, lassabban haladhat a munka. A megrendelőnek azt is el kell döntenie, hogy mi legyen a bontási törmelékkel. Az ipari épületbontáshoz is rendelni kell konténereket, fizetni kell azoknak az elszállításáért is. Egyes cégek vállalnak bontási anyag kezelést is, ami plusz szolgáltatást jelent. Az anyagok szelektálása, darabolása, feldolgozása az újrahasznosításhoz szükséges, de ha erre nincs igény, akkor mehet egyenesen a hulladék lerakóba.

Az ipari épületbontás ára tehát összetett dolog és mindig egyedi is!

Geppartner - 2021-01-27 09:47:39