Speciális épületbontás

Épületbontás speciális esetben? Nem jelent problémát!

 

Az építőiparban ma már többféle építőanyag és építési technológia is képviselteti magát, ehhez kapcsolódóan az épületbontásban is szükség van a többféle megközelítésre. Beszélhetünk kézi és gép bontásról, robbantásos vagy speciális épületbontásról is. Az utóbbi csoportba tartoznak az olyan épületek, amik jellemzően olyan ellenálló alapanyagokból készülnek, mint az acél.

 

épületbontásEgy vas-beton szerkezetű épületet, egy acélvázzal készült csarnokot nem lehet csak úgy, hagyományos épületbontási technika alkalmazásával lebontani. A legmegfelelőbb technika az ilyen alapanyagok szétválasztásához a vágás. A speciális épületbontás során olyan eszközökre van szükség, amik megbirkóznak a különösen ellenálló és kemény anyagokkal is.  Ilyen esetekben lehet nélkülözhetetlen egy lángvágó vagy gyémántfejes betonvágó, légkalapács, valamint a betonvágó olló, amit a kotrógépekre lehet szerelni . Ezeknek az eszközöknek a használatával az acél, illetve vas-beton elemeket kisebb darabokra lehet vágni és úgy szelektálni, összegyűjteni, végül elhordani őket. A vágás megkezdése előtt gondoskodni kell arról, hogy a szerkezetek megfelelően alá legyenek támasztva, mert a vágás során könnyen összedőlhetnek.

 

Az ilyen épületek bontásához nem csupán a vágás az egyetlen hatásos technológia. Az épületbontáshoz ugyanúgy hatékony bontási technika a roppantás, valamint a törőzés. A két módszer annyiban hasonló, hogy a nagyobb elemeket kisebb darabokra törik szét, ennek köszönhetően már egyszerűen össze lehet gyűjteni azokat. A speciális épületbontás bizonyos eseteiben a robbantás is szóba jöhet, ha az indokolt és biztonságos módon kivitelezhető.  

 

Forduljon hozzánk bizalommal, ha a bontást tapasztalt és az épületbontásban jártas cégre, összeszokott csapatra szeretné bízni! A megfelelő technikai háttérrel rendelkezünk és az elvárásoknak eleget téve kivitelezzük a ránk bízott projekteket. Az Ön számára is kimagasló színvonalon, biztonságosan végezzük el a kijelölt épület bontását. Lépjen kapcsolatba velünk és kérjen árajánlatot elérhetőségeinken

 

Geppartner - 2020-04-28 12:00:58