Épületbontás bontási engedéllyel vagy anélkül

Épületbontás: mikor kell bontási engedély és mikor nem?

 

Az épületbontásra több esetben is szükség lehet, de különösen a romos, veszélyessé vált épületeknél nem szabad halogatni a műveletet. Építkezés, tereprendezés vagy felújítás során is meg lehet rendelni az épületbontást, ha egy házat, mellék épületet, ipari vagy gazdasági létesítményt már nem akarnak vagy nem tudnak az eredeti rendeltetésének megfelelően használni. A bontást ajánlott szakemberekből álló csapatra bízni, akik rendelkeznek a bontáshoz szükséges eszközökkel, valamint a munkafolyamat szakszerű és biztonságos kivitelezéséhez elengedhetetlen ismeretekkel és tapasztalattal

 

Az épületbontás számos esetben engedélyköteles feladat, de olyan eset is van, amikor nem kell külön bontási engedélyt beszerezni, csupán bontási tudomásulvételt intézni. Az engedélyköteles kategóriába tartoznak a műemlékké nyilvánított objektumok, valamint az örökségvédelem alatt álló építmények. A bontás engedélyre szükség van a sorházak és ikerházak esetében is.épületbontás

Léteznek olyan kategóriába tartozó építmények is, amikhez nem kell sem bontási engedély, sem pedig bontási tudomásulvétel sem. Azt kell megvizsgálni, hogy az építmény képvisel e valamilyen értéket, illetve nem veszélyeztet e az épületbontás valamely, az építmény környezetében található épületet, építményt.

 

Azokban az esetekben, amikor engedélyt kell kérni a bontáshoz, a hatóság helyszíni szemle keretében méri fel az építményt és annak környékét. A felmérés során megállapítják, hogy az épületbontás jogszabály szerint lehetséges e, nem jár e környezetvédelmi, örökségvédelmi, építészeti, műszaki stb. akadályokkal.

 

Ha megállapítást nyert, hogy az építményt el lehet bontani vagy abba a kategóriába esik, hogy nem kell engedélyt kérni hozzá, már csak kivitelezőt kell találni az épületbontáshoz. Forduljon bizalommal a cégünkhöz, ha megbízható kivitelezőre van szüksége! A cégünk több évtizede végez ilyen tevékenységet, hagyományos és speciális bontásban egyaránt nagy tapasztalattal rendelkezünk. Amennyiben érdeklik a szolgáltatásaink, keressen minket a megadott elérhetőségeinken és kérjen árajánlatot!

Geppartner - 2020-05-18 10:18:20