Miért fontos az épületbontási munkálatok során szelektíven gyűjteni a hulladékot?

épületbontások A környezet védelme manapság az egyik legfontosabb téma, ami megkerülhetetlen a mindennapi életben, illetve az iparban egyaránt. A szelektív hulladékgyűjtés ma már teljesen természetes, és ugyanígy az újrahasznosítás is egy általános fogalommá vált, ami már az otthonokba is begyűrűzött: számtalan, erre vonatkozó cikket lehet olvasni az interneten, de videók is rendelkezésre állnak ebben a témában. A hulladékkezelés az épületbontások alkalmával is kiemelten fontos, hiszen az építőanyagok nagy része újrahasznosítható, ami pedig már nem tudja betölteni a rendeltetésszerű szerepét, azt más módokon lehet felhasználni.

 

Magyarországon a leggyakoribb építőanyag a tégla, bontott téglára pedig mindig is nagy volt a kereslet, hiszen egyrészt lényegesen olcsóbb, mint az új, másrészt manapság a szeletelt tégla előszeretettel alkalmazott díszítőanyag. Ennek köszönhetően az épületbontások során megnőtt a szelektív hulladékgyűjtés iránti igény, amit szerencsére egyre több vállalkozás egészít ki mindenre kiterjedő szelektálással és újrahasznosítással. Cégünk régóta végzi így az épületbontást, hiszen nem csak hasznos, ha külön válogatjuk a különféle építőanyagokat, de a bolygónak is lényegesen kisebb terhelést kell ezáltal elviselnie.

 

Az épületbontás során természetesen nem csak bontott téglára tehetünk szert, de egyéb anyagokra is, amik szintén újrahasznosíthatóak. A különféle csövek és vezetékek, vagy a tetőcserepek például érdemesek a gyűjtésre, mint ahogy egyes esetekben az épületfa is, ám sajnos a nyílászárók csak a legritkább esetekben menthetőek, így azokból a legtöbbször fahulladék lesz, jobb esetben tüzelő. Néha azonban megéri ezekkel is foglalkozni, hiszen egy régebbi épület esetében a különleges forma okot adhat az újbóli beépítésre.

 

Amennyiben szakszerű épületbontásra lenne szüksége egy építkezés megkezdése előtt, válasszon bennünket! A segítségünkkel nem csak az épület tűnik el nyomtalanul, de az újrahasznosítható anyagok kezelését is megoldottnak tekintheti! Ha kérdése lenne, vagy szeretné megrendelni szolgáltatásunkat, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Geppartner - 2019-12-10 08:33:23