Az ipari épületbontás és a hulladékok kezelése

ipari épületbontásAz ipari épületbontáskor a hulladékok sorsa az egyik fő kérdés. A hulladék kezelés már a bontás idején megkezdődik!

Az ipari épület, ipari ingatlan, mint kategória olyan ingatlanokra vonatkoztatható, amiket gyártásra, valamilyen technológiai folyamat kiszolgálására létesítettek. Az ipari épületben a konkrét tevékenységgel összefüggő, technológia található meg. Szorosan véve a raktárak is az ipari épületek közé tartoznak.

Az ipari épületbontás a lakossági, szociális, egészségügyi stb. ingatlanok bontásához hasonló folyamatban zajlik. Az egyik fő különbséget a hulladék szempontjából lehet meghatározni. Az alapvető alapanyagokon kívül még olyan hulladék is szelektálásra és elszállításra vár, ami egy lakóházban nem található meg. Éppen emiatt az ipari épületbontás a speciális kategóriába sorolható. A speciális jellegnek köszönhető, hogy különleges odafigyeléssel kell lebonyolítani a teljes épületbontást.

Az elbontandó épület teljes egészében eltűnik a helyéről, tehát minden anyagot, megmaradt elemet, berendezést el kell távolítani és azokat a megfelelő helyre kell szállítani. Ez szintén a bontást végző csapatnak a felelőssége. Egy ipari épületbontásra szakosodott cégnek rendelkeznie kell minden eszközzel és információval ahhoz, hogy a bontás minden lépését el tudják végezni.

A helyszíni felmérés, az engedélyek, valamint a bontás módjának kiválasztása az első fázisba tartozik. Amikor megkezdődik maga az ipari épületbontás, akkor kell a hulladék kezelés kérdését is megvitatni. Az ipari épületbontás alkalmával minden egyes hulladékot megfelelően szelektálni kell. A szelektálás a hatályos szabályok alapján történik. A hulladék egy része még újrafelhasználható lehet, ezért ezeket külön kell összegyűjteni és eljuttatni arra a helyre, ahol el tudják végezni az újrahasznosítást. A másik gyűjteménybe a már csak hulladéknak jó anyagok kerülnek. Az építőanyagok mellett a technológia is elbontásra kerül. Az ipari épületbontásban a berendezések, kábelek, tárolók, fémek is kikerülnek az épületből, ezeket szintén selejtezni kell.

Ha ilyen bontásban jártas csapatot keres, lépjen kapcsolatba velünk!

Geppartner - 2021-12-20 10:57:41