Ipari épületbontás kézzel vagy gépekkel?

ipari épületbontásAz ipari épületbontás első sorban a gépek munkája. A munkát szabályosan elvégezzük az előírt módon, a biztonsági előírások betartásával. 

A kézi épületbontásnak megvannak az előnyei, de milyen hátrányokkal rendelkezik? Bizonyos okokból a kézzel történő bontást nem lehet alkalmazni az ipari kategóriába sorolható épületek lebontásánál. Az egyik ok az épületek nagy mérete. Az átlagosnál nagyobbak és több emeletesek, nagy kiterjedésűek lehetnek ezek az építmények. A munkálatokban résztvevő alkalmazottaknak a testi épsége is veszélybe kerülne a bontás folyamán, ha csak kézi bontást végeznének. A másik oka a kézi ipari épületbontás elvetésének nem más, mint az idő. Habár gépekkel nem környezetbarát a bontás, mégis kevesebb időt vesz igénybe és ennek köszönhetően a költségeken is lehet vele spórolni. A gépi ipari épületbontás sokkal hatékonyabb és gyorsabb, nem utolsó sorban pedig veszélytelenebb művelet. A bontáshoz alkalmas gépek használata ráadásul a megrendelő érdeke is, aki az esetek többségében határidőre szeretné elvégeztetni az ipari épületbontást.

Az ipari épületbontás lényege az, hogy az elavult, elhagyatott és már használaton kívüli gyár, raktár, irodaház vagy labor épület helyén ismét egy lehetőségekkel teli, üres telek álljon. A beton, vasbeton és a többi alapanyag, amiből az épület áll, a kézi szerszámoknak jobban ellenáll, mint a bontó gépeknek. Az ipari épületbontásból maradt törmeléket szelektálni, gyűjteni, elszállítani is kell, a terepet rendezni, illetve előkészíteni a következő épületnek.

A precíz munka kézi épületbontással valósítható meg, ám a gépekkel lebonyolított ipari épületbontás is hasonló eredményt tud adni, csak több előnnyel rendelkezik a kézi változathoz képest. Forduljon bizalommal hozzánk és mi elvégezzük Önnek a bontást határidőre! A nagy szakmai felkészültséggel rendelkező csapatunk nem hagyja cserben és teljes körű szolgáltatást nyújt az ipari épület eltüntetésében. A megadott elérhetőségeink egyikén tud érdeklődni a további tudnivalókról!

Geppartner - 2021-09-27 12:35:23