Szelektív épületbontás

Az épületbontás szelektív formában a megrendelőnek és a környezetnek is jó megoldás

 

A veszélyessé vagy feleslegessé vált épületektől biztonságosan profi épületbontás során lehet megszabadulni. Ami épület formájában már nincs használatban, az más helyszínen, más formában még új életet kezdhet. Ez a lényege a szelektív épületbontásnak.

Gondoljunk bele, hogy mennyire nem előnyös a nálunk hagyományosan alkalmazott módszer: a lebontott épületek minden darabja hulladékként végzi, rosszabb esetben a hulladékgyűjtőkön kívül, a természetben kallódik. Külföldön a szelektív épületbontás már jó ideje sikerrel működik, aminek köszönhetően környezettudatosabb és takarékosabb módon idéznek elő változást az épített környezetben.

épületbontás

Miért kellene félredobni egy olyan építőanyagot, ami még éveken, évtizedeken át tökéletesen el tudja látni a funkcióját? Annyit kell tenni csupán, hogy a szelektív épületbontás során ki kell válogatni az építőanyagokat aszerint, hogy melyik maradt használható állapotban. Cserép, tégla vagy fa nyílászáró, üveg, csaptelep, beton stb. közül egyes anyagok feldolgozva teljesen újrahasznosíthatóak vagy eredeti állapotukban kerülhetnek máshol beépítésre, felhasználásra. Ennek a válogatásnak köszönhetően az épületbontás kevesebb hulladékkal végződik, nem csúfítja el a környezetet és nem vész kárba rengeteg alapanyag sem.

 

Az épületbontás során keletkezett hulladékot csoportosíthatjuk aszerint, hogy mélyépítés vagy magasépítés során keletkezik. A szelektálás egyúttal anyag és mennyiség szempontjai szerint történik. A veszélyes hulladéknak minősülő anyagokat minden esetben külön kell gyűjteni és tárolni. Minden, a bontáshoz kötődő munkafolyamatot megtervezve, szakképzett kollégákkal és a szükséges eszközökkel kell kivitelezni. Természetesen elegendő helyet is biztosítani kell az épületbontás mellett a szelektálásnak is, hogy eredményes és időhatékony legyen.

 

A szelektív épületbontás költséghatékonyabb, környezetbarát módja a bontásnak, amivel a megbízó és a vásárlók is jól járnak. Keressen minket bizalommal a honlapon szereplő elérhetőségek egyikén és kérjen árajánlatot épületbontásra!

 

Geppartner - 2020-06-09 09:59:38