Épületbontás nagy szakértelemmel és tapasztalattal

Munkánk folyamán egyre több épületbontásra vonatkozó felkérést kapunk, melyeket örömmel teljesítünk, legyen az kicsi vagy nagy épület, szennyvíztelep vagy éppen egykoron üzemelt gyár. Amennyiben azt a bontási engedély lehetővé teszi, szívesen robbantunk magas vagy gépi munkával nehezen bontható épületeket, műtárgyakat. Természetesen a bontási munkálatokat követően darálógépeinknek nagy hasznát vesszük, hiszen értékes másodnyersanyagot gyártunk a már nem üzemelő vagy használhatatlanná vált épületekből, létesítményekből.

Épületbontás – hívja a mi cégünket!

Az épületbontás komoly előkészületeket igénylő tevékenység, mely igen összetett munkálatokat foglal magába. Az alábbi rövid összefoglalónkban bemutatjuk, hogyan is zajlik az épületbontás.

Az épületbontás menete:

• Első lépésben be kell szerezni valamennyi szükséges engedélyt, ezek nélkül nem lehet hozzáfogni a munkálatokhoz.
• Ezt követően a keményebb szerkezetet le kell bontani, a tetőt el kell távolítani, és a keményebb szerkezeti elemeket szét kell szedni.
• Harmadik lépésben a fagerendákat kell eltávolítani, melyeket akár fel is lehet használni a későbbiekben.
• Negyedik lépésben az ajtókat és az ablakokat kell eltávolítani.
• Ezt követi a tényleges bontás elvégzése.
• Hatodik lépés az alapzat eltávolítása.
• Végül az utolsó lépés a tereprendezés.

Az épületbontás igen nagy szakértelmet és tapasztalatot követel, ezért érdemes profi csapatra bízni a munkálatokat. Ha megbízható szakembereket keres épületbontáshoz, nálunk a legjobb helyen jár! Szolgáltatásainkkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon bizalommal munkatársainkhoz!

épületbontásTekintse meg bérelhető munkagépeinket is!Megtisztítjuk a terepet!

épületbontás Házat épít? Akkor szüksége lesz egy megbízható csapatra és nem kevésbé megbízható építőipari gépekre is! A legtöbb építkezés ugyanis egy, már korábban használt telken történik, vagyis nagy az esélye annak, hogy szükség lesz előzetes bontásra és tereprendezésre is.

Ezeket a tevékenységeket csakis kiváló minőségű gépek segítségével tudja hatékonyan elvégeztetni. Ha már megvan, melyik cégre bízza a munkálatokat, ne feledkezzen meg a munkagépek bérléséről se! A gépbérléssel időt, energiát és pénzt is spórol, hiszen Ön csak használja azokat, amikor szüksége van rá, a többi pedig a mi dolgunk.

Az első lépés az előző épület romjainak lebontása. Ez több lépésben zajlik. A válaszfalak ledöntése, a tartószerkezet lerombolása után jönnek a megmaradt ajtókeretek, végül az alapzat. Ehhez a munkafolyamathoz szükség van kőtörő gépekre, de betondarálásra is. A következő fázis a tereprendezés, amivel biztosított az egyenletes talaj az új alapzatnak. Ahhoz, hogy az eredmény tökéletes legyen, tehát ne maradjon törmelék, daráló gépek is bevethetőek. Alapozza meg az új épület stabilitását minőségi épületbontással és tereprendezéssel. További információkért keressen minket bizalommal!Miért bízza szakemberekre az épületbontást?

épületbontás Amikor egy épület bontása szóba kerül, a megrendelők azonnal gyors és egyszerű munkafolyamatokra gondolnak, ugyanis a laikusok többsége a rombolás fogalmával keveri össze a lebontást, és természetes, hogy előbbi tevékenységet könnyebb művelni, mint az utóbbit.

Mivel valójában nem egyszerű műveletről van szó, elengedhetetlen, hogy több éves tapasztalattal rendelkező szakemberek végezzék az épületbontást, megfelelő munkagépek, eszközök alkalmazásával, hiszen számos veszélyt rejtenek magukban az ehhez kapcsolódó munkálatok!

Meglepő tény, de akárcsak egy építkezés esetében, úgy a bontással járó feladatokat is sorrendbe kell állítani, ami a balesetek elkerülésének érdekében történik, hiszen ilyenkor rengeteg nagyobb épületdarab is lehullhat, ami végzetes lehet, ha nem volt sorrend kialakítva.

Ha még mindig nem találta meg az épületbontáshoz a megfelelő szakembereket, ne kutasson tovább, hiszen jó helyen jár! Ügyfeleinket színvonalas szolgáltatásokkal várjuk, forduljon hozzánk bizalommal épületbontással kapcsolatban is!

Az épületbontásról bővebben

épületbontásEgy régi épületet több okból is lebonthatnak, de magát a bontás folyamatát többnyire ugyanazon procedúra mentén folytatják le. Az első lépés a szükséges engedélyek beszerzése, csak azután kezdődhet meg a bontási munka.

Ezután az adott épület szerkezetéhez, anyagához mérten ki kell választani az aktuális épületbontáshoz szükséges technológiát. Ennek megfelelően lehet akár robbantani is, illetve bontani is lehet kézi erővel, vagy munkagépekkel. Első körben az épületet kell kiüríteni, el kell eltávolítani mindent, ami mozgatható. Ez nemcsak a bent maradt bútorokra, beépített szekrényekre igaz, de a nyílászárókra, a szaniterekre, vízvezetékekre, valamint a burkolatokra is. Ha ez megvan, következik maga az épületbontás.

Az épületbontás folyamán a tetőszerkezet, a kémény, a födémburkolat, vízszigetelés, béléstest, a gerendázat, a falak, lépcsők, végül a lábazat és az alapok bontása valósul meg ebben a sorrendben. Amikor az épület már a földdel vált egyenlővé, még mindig van feladat: a felgyűlt hulladékot, törmeléket szét kell szelektálni és el kell szállítani. Amint kész az épületbontás, már csak be kell jelenteni a hatóságoknak, hogy a bontás megtörtént.

Keressen minket elérhetőségeinken, és kérjen árajánlatot épületbontásra!Tudjon meg többet a 2018-as bontási engedélyről!

Tudjon meg többet a 2018-as bontási engedélyről! Manapság szinte minden évben újdonságokkal lehet találkozni a különböző építési engedélyek kapcsán; nincs ez másképp a bontási engedéllyel sem. Ugyan a 2018-as év nem hozott különösebb újdonságokat, viszont soha sem árt, ha a legfontosabb szabályokat átfutjuk, hogy semmi szabályellenes ne történjen a munkálatok során.

Épületbontás esetében még mindig az építésügyi hatóság engedélyét kell kérni, azonban kifejezetten bontási engedélyre csak akkor van szükség, ha a bontás műemléket érint, vagy helyi építészeti örökségvédelemi épületről van szó, esetleg olyan épületsor érintett, ahol össze vannak építve a házak és a bontás érinti az alapozást, vagy a csatlakozó tartószerkezetet is.

Az eljárásért 2018-ban is illetéket kell fizetni, amelynek meghatározásánál a lebontásra váró épület területe az irányadó, vagyis a hasznos alapterület szerint 100 m2-ként 10 000, vagy folyóméterenként számolva 1000 forint.

Végül arról is fontos beszélni, hogy a bontás befejezése bejelentés-köteles, vagyis munkálatok befejezésekor az építésügyi hatóság tudomására kell hozni, hogy vége a bontási tevékenységnek, ezután pedig meg kell várni a hatóság helyszíni ellenőrzését.

Ha további kérdése lenne a bontási engedéllyel kapcsolatban, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!Az épületbontást bízza szakértőkre!

Az épületbontást bízza szakértőkre! Épületbontásra sok esetben lehet szükség: használhatatlan lett az ingatlan, útban van a telken a melléképület, a régi raktár helyére egy nagyobbat szeretne építtetni a cég. Ezek természetesen nem megoldhatatlan problémák, csupán megfelelő eszközöket és szakértőket igényelnek.

Sajnos a költségek megspórolásának reményében sokan úgy gondolják, hogy az épületbontást maguk is meg tudják oldani, azonban ez egyrészt veszélyes, másrészt akár sokkal nagyobb költséggel is járhat. Cégünk az épületbontáshoz megfelelő eszközökkel, korszerű gépekkel rendelkezik, a bontást végző munkatársaink pedig nagy tapasztalattal biztosítják a szakszerűséget. Az első mindig az engedélyek beszerzése, majd az épületbontás terv szerinti végrehajtása. Az épületbontás során ügyelni kell a környezetre, hogy ne, vagy csak a lehető legkisebb mértékben sérüljön.

Épületbontásra van szüksége? Vegye igénybe szolgáltatásainkat, bízza a munkát szakértő munkatársainkra! Bővebb információért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!Spóroljon betondarálóval!

Spóroljon betondarálóval! Egy épület bontása során óriási mennyiségű hulladék keletkezik. Ennek megfelelő kezeléséről és elszállításáról a munkát végzőnek kell gondoskodnia, ami sokszor nem egyszerű, és nem feltétlenül olcsó feladat. Azonban a költségek jelentősen csökkenthetők betondaráló gép használatával.

Ha már a helyszínen betondaráló gépet használunk, azzal minimalizálhatjuk a szállítási költségeket, és megspórolhatjuk az ártalmatlanítandó hulladék lerakása után fizetendő adókat is, ami jelentős összeg. Természetesen még jobb, ha a keletkező hulladékot azonnal újra tudjuk használni a helyszínen. Betondarálónk használatának további előnye, hogy a művelet során kevés a keletkező por, valamint kicsi a zajterhelés.

Épületbontás előtt áll? Forduljon hozzánk bizalommal betondarálóért, mellyel értékes másodnyersanyagot gyárthat a keletkező hulladékból! Ha szeretne többet tudni a lehetőségekről, bátran keresse fel munkatársainkat megadott elérhetőségeinken, szakmai kérdésekben rendelkezésére állunk!Melyek az épületbontáshoz szükséges gépek?

Melyek az épületbontáshoz szükséges gépek?Egy épület módszeres eltüntetéséhez nem lehet meggondolatlanul hozzáfogni, a fokozatosság és a biztonság nagyon fontos. Szerencsére ma már nem kell kézi erővel hozzáfogni az épületbontáshoz, segítségül hívhatjuk az erre a munkára tervezett, nagy erővel rendelkező munkagépeket is.

Az épületbontáshoz többféle gépet is alkalmaznak az erre szakosodott cégek. A folyamat része a tetőszerkezet, a tartó gerendák, a nyílászárók, a falak, valamint az alapzat aprólékos lebontása és eltüntetése. Ehhez a munkához olyan gépek kellenek, mint amilyenek a kotrógépek és a markológépek, dózergépek, rakodók. Ezek a gépek képesek rövid idő leforgása alatt lebontani a téglafalakat, kiszedni a maradék elemeket és a felgyűlt törmeléket egybegyűjteni, majd pedig a kijelölt konténerekbe, kocsikra halmozni.

Forduljon hozzánk bizalommal, és válassza cégünk gépeit, szolgáltatásait, ha szakszerű segítségre van szüksége épületbontáshoz! Megadott elérhetőségeinken kérhet azonnali árajánlatot is!

Bontás Bontás Bontás Bontás Bontás Selypi eternitcementgyár 33 méter magas négyzetsilóinak bontása Orosházi szennyvíztelep bontásakor keletkezett inert hulladék vasmentesítése, előkészítése darálásra Orosházi szennyvíztelep bontásakor keletkezett inert hulladék vasmentesítése, előkészítése darálásra Silók bontása 33 méter magas négyzetsilók bontása Eternitcementgyár négyzetsilóinak folytatólagos bontása, vastalanítása. Selypi Eternitcementgyár négyzetsilóinak folytatólagos bontása Cementgyár bontása Inert hulladék előkészítése darálásra. Bontás, vastalanítás