Ipari épületbontás robbantással? Néha ez az egyetlen megoldás!

ipari épületbontásAz ipari épületbontásnak több módja is van, történhet egy bizonyos technikával vagy különböző módszerek ötvözésével. A kézi bontás mellett jelen van az elterjedt és hatékony gépi bontás is és az is előfordul, hogy robbantásos épületbontást alkalmaznak.

Mikor lehetséges robbantással lebontani egy épületet és milyen előkészületek szükségesek ehhez a verzióhoz? Az ipari épületbontás esetében is szóba jöhet, de csak körültekintő helyszínbejárás és alapos felkészülés után. Ahol valamilyen veszélyes anyag van jelen vagy egyéb kockázati tényezővel kell számolni, a környezeti feltételek nem adottak, ott nem lehetséges a robbantás, csak az eltávolítást követően.

Az épületbontásnak ez a robbantásos módja jellemzően nem túl gyakori. A robbantás ritkasága nem véletlen, hiszen a művelet nem kevés kockázatot hordoz magában. Egy robbantásos épületbontásnál két kulcsfontosságú tényező van, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni. A művelet közben biztosítani kell, hogy ne történjen személyi sérülés, valamint gondoskodni kell arról is, hogy az épületbontás, gyár, üzem, gyárkémény stb.  közvetlen környezetében minél kisebb kár keletkezzen.

Az ipari épületbontásnál a robbantásra főleg akkor van szükség, ha az épület több emelet magas, nagy kiterjedésű, vasbeton szerkezetű, illetve veszélyesen romos állapotban van. A szabály szerint harminc méternél magasabb épületeket nem szabad gépi épületbontásnak alávetni. A megfelelő eszközökkel és előkészületekkel az ipari épületbontás gyorsan lezajlik, pontos és eredményes és már csak a törmeléket kell szelektálni, összegyűjteni és elszállítani.

Forduljon bizalommal hozzánk, ha ipari épületbontással kapcsolatban szeretne színvonalas szolgáltatást igénybe venni! Amennyiben érdekli az ajánlatunk, lépjen velünk kapcsolatba! A legjobb tudásunk szerint végezzük el a megbízást és biztonságosan kivitelezünk minden épületbontást. A honlapunkon találja meg az elérhetőségeinket, ezeken tud személyre szabott árajánlatot igényelni tőlünk ipari épületbontásra vagy egyéb bontásra!

Geppartner - 2021-05-28 10:53:02