Az ipari épületbontás biztonságának tudnivalóiról

ipari épületbontásAz ipari épületbontás egy épület monstrum ledöntésének megtervezett folyamata. A kőből, téglából, fémből, üvegből, fából felépített, több emeletnyi magasan emelkedő épületek eltüntetése komoly biztonsági kockázattal is jár. Ez a biztonsági kockázat első sorban az épület környékén élőkre vonatkozik. Egy ipari épületet olyan helyen is felhúzhatnak, ami nem a szó szerinti ipar terület, hanem vannak a közelében lakóépületek, forgalom, zöld területek is. Ezekben az esetekben még jobban oda kell figyelni az ipari épületbontás lebonyolítására.

Az ipari épületbontáshoz szükség van egy olyan cégre, aminek a csapata minden téren teljesíteni tudja az épületbontással kapcsolatos elvárásokat. Egy összeszokott, rutinos csapat egymást segítve dolgozik, nem ugranak át egyetlen lépést sem a bontás teendőiből. A munkájuk iránt elkötelezett kollégáknak szüksége van a megfelelő felszerelésre, gépparkra is, hogy a feladatukat magas színvonalon tudják elvégezni. Ez még mind nem elég, mert a biztonsági előírások betartása is előfeltétele annak, hogy az ipari épületbontás minden szempontból sikeres projekt legyen.

A szakembereknek el kell végezniük a helyszín alapos felmérését és a lebontásra váró épület állapotának ellenőrzését. Ezek a mérések határozzák meg azt is, hogy az ipari épületbontáshoz pontosan minden módszert fognak majd javasolni. Az ipari épületbontásnak nem lehet neki kezdeni, ha nincsen meg minden engedély a munkálatok elkezdéséhez. A szakembereknek meg kell találniuk az ideális módszert és eszközöket ahhoz, hogy az épület bontása közben ne veszélyeztessék feleslegesen saját magukat és az épület környezetét, az ott tartózkodókat sem.

Az épületbontást lehet kézzel vagy gépekkel is végezni, illetve vegyes technikát is alkalmazhatnak a lehetőségektől függően, szélsőséges esetben pedig a robbantásos bontás is szóba jöhet. A biztonság megteremtése az épületbontás elejétől a végéig létfontosságú, hogy ne történjen személyi sérülés. Ezt is garantálja a csapatunk, aminek már sok tapasztalata van a témában.

Geppartner - 2021-06-28 10:03:05