Az épületbontás és az ahhoz szükséges engedélyek

épületbontásAz épületek élete is véges, egyeseket lebontanak, másokat az idő csipkéz ki, amíg a földdel nem válnak egyenlővé. A gyakori mégis az, hogy egy épületet a tulajdonosa bontat le, mert szüksége van a telekre, illetve új építkezésbe szeretne kezdeni. Az épületbontás kényes művelet, hiszen a környezet és az emberek számára is biztonságosan kell azt lebonyolítani. Az épületbontást megelőzi az előkészítés. Az egyik legfontosabb a papírmunka elvégzése, ugyanis szükség lesz bontási engedélyekre is. A bontási engedélyt az illetékes hivatal adja ki, ezzel zöld utat adva az épület lebontásához. 

Mindenképpen kérjen szakmai tanácsot és tájékozódjon a legfontosabb dolgokról, mert máskülönben a épületbontás nehézkes lesz vagy egyszerűen meghiúsul!

Először is fontos tisztában lenni azzal, hogy az építési engedély nem minden esetben kötelező. Vannak olyan esetek, illetve épület típusok, amiknek a lebontását nem kötik engedélyhez. Az engedély bizonyos státuszú vagy elhelyezkedésű épületekre vonatkozik. Ebbe a kategóriába tartozik például a műemlék épület, örökségvédelemmel kapcsolatos épület, ikerházak, sorházak is, ahol az épületek zártsorúak. A közönséges lakóépületek, irodaházak, gyárak, melléképületek stb. lebonthatóak a bontási engedély beszerzése nélkül is, természetesen a biztonsági előírások és a szakmai követelmények pontos betartásával.

Azonban a bontási engedélyen kívül is szükség van adminisztrációra minden épületbontás esetében. A munkálatok végeztével ugyanis be kell jelenteni a projekt végét az építési hatóságnak, ha indokolt, szükség van hulladék nyilvántartó lapra. Attól függően, hogy új épület kerül e a régi helyére vagy nem, szintén kell adminisztráció.

Az épületbontást bízza ránk, egy olyan csapatra, ami minden, bontással kapcsolatos projektben szerzett már tapasztalatot! Amennyiben minket választ, a legjobb szolgáltatást kapja kedvező áron, határidő csúszások nélkül. Az épületbontásra vonatkozó árajánlatot kérje kollégáinktól a honlapunkon szereplő elérhetőségek egyikén!

 

Geppartner - 2020-11-24 14:08:21