Amit az épületbontás menetéről tudni érdemes

épületbontás Minden területen szükség lehet épületbontásra, a legkülönbözőbb okokból. Az egyik legjellemzőbb, ha valaki az újonnan vásárolt telkén lévő régi házat vagy gazdasági épületet szeretné elbontatni, hogy egy új otthont építhessen a helyére. Egy régi gyári csarnokról is lehet szó, ami helyére nagyobb kerül, de az is elképzelhető, hogy egy régóta kihasználatlanul álló épület válik életveszélyessé, és elkerülhetetlen lesz az épületbontás. Manapság rengeteg módszer áll rendelkezésre a hagyományos gépi és kézi bontáson kívül, ha az engedély ezt lehetővé teszi. A nagyobb, magasabb géppel nehezen bontható épületeket vagy műemlékeket robbantással is le lehet rombolni.

 

 

Épületbontás előtt természetesen minden szükséges engedélyt be kell szerezni, és csak ezután következhet a szakértői csapat szemléje, akik a lehetőségekhez mérten a legjobb megoldást tudják biztosítani. Átvizsgálják az épületet, pontos feljegyzést készítenek az esetleges veszélyes anyagokról, a szükséges szállítási eszközök mennyiségéről. Nem szabad megfeledkezni róla, hogy abban az esetben is, ha nem volt bontási engedélyköteles a feladat, kérni kell egy hatósági bizonyítványt 30 napon belül! Az épületbontás megkezdésekor az első lépés mindig a közművek kikötése, ha szükséges, akkor ideiglenes mérőórák felállítása, ami nagy segítséget fog nyújtani a későbbi építkezéshez, és csak ezután veheti kezdetét a folyamat. A tetőszerkezet és a keményebb szerkezetek kerülnek először sorra, majd utána a födémek, gerendák és béléstestek, az épület falazatának bontására csak a nyílászárók eltávolítása után kerülhet sor. Az alapzat eltávolítása és a sávalap kiforgatásával zárul az épületbontás első szakasza. Természetesen itt még nem ért véget a dolog, hiszen hátra van a hulladék- és sittszállítás, a tereprendezés és a gépi földmunka.

 

Ha Ön is rutinos szakemberekre bízná az épületbontást, akik közel egy évtizedes tapasztalattal végzik azt, akár kézi és gépi, vagy robbantásos módszerrel, a legnagyobb biztonsággal, akkor cégünk szolgáltatásaiban nem fog csalódni! Keressen minket bizalommal elérhetőségeink egyikén!

 

Geppartner - 2019-07-16 10:49:40